Met Noach de boot in

De eerste Kliederkerk in Zeist-West

Op zondag 27 september was het zover. Na een jaar nadenken over de missionaire doelstellingen, doelgroepen en de kernwaardes was het tijd voor de allereerste Kliederkerk in Zeist!

Bij de deur krijgen alle bezoekers – jong en oud – een sticker met hun naam erop. Aan de bar is drinken en iets lekker te halen en overal ligt materiaal uitnodigend te kijken. Tien plekken met materialen, allemaal heel verschillend! Scheerschuim dat uitgesmeerd is op tafel om dierentekeningen in te maken, maar wat stiekem ook leuk is om je armen mee in te smeren. Papier om dierenmaskers of papieren duiven te maken. Bij het ‘magic sand’ is het dringen geblazen, alle kinderen van 2 tot 12 wroeten met hun vingers in het zand en vullen er dierenvormpjes mee.

Tot iemand roept: ‘Over vijf minuten begint de viering’. Knutsels worden afgemaakt, kinderen schoongepoetst en iedereen zoekt een plekje in de kerk. We zingen samen liedjes, ontdekken dat alles waar we mee speelden te maken hadden met het verhaal van Noach, en horen het Bijbelverhaal. Na een feestje met een parachute en balletjes vertrekken we al zingend richting de ruimte waar het eten klaar staat.

De broodjes hagelslag, met daaromheen een bandje met dierenhoofd zijn voor de kinderen. Natuurlijk mogen zij ook mee-eten van de soep, komkommer en tomaatjes die voor de volwassenen klaar staan. Na deze rijke maaltijd verrast het keukenteam iedereen met fruitspiesjes in alle kleuren van de regenboog! Een meer dan toepasselijke afsluiting van een veelkleurige middag!

Jantine Groenewold
Projectmedewerker Kliederkerk Nederland

Zelf een Kliederkerk starten? Download hier de handleiding.