Kliederkerk Blog

Op deze pagina vind je vanaf nu regelmatig een nieuwe weblog van één van de Kliederkerk teamleden of iemand vanuit de praktijk van Kliederkerk. Kliederkerk doet heel wat stof opwaaien. We delen graag onze bevindingen, gedachten en ervaringen.

Wat is er veel gebeurd in het afgelopen half jaar! Na een feestelijke start in november 2014 kunnen we als projectteam van Kliederkerk Nederland terugkijken op een periode van groei, verassende ontwikkelingen en mooie ontmoetingen. We waren vanaf het begin overtuigd van de waarde van Kliederkerk, maar werden toch verrast door de snelle groei van Kliederkerk Nederland! Inmiddels zijn er zo'n 20 Kliederkerken gestart in het afgelopen half jaar of ze gaan binnenkort van start. Tientallen anderen hebben interesse getoond.

Voor het projectteam van Kliederkerk Nederland was het af en toe snel schakelen en zoeken naar goede wegen om mee te kunnen gaan in de ontwikkelingen. Zo is in een half jaar tijd het projectteam, met dank aan de steun van JOP (Jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk), flink uitgebreid. Het voelt alsof Kliederkerk Nederland zo voor de zomer in wat rustiger vaarwater komt. Tegelijkertijd borrelt er alweer van alles voor de periode na de zomer.

We zijn erg blij om te kunnen vertellen dat Lucy Moore in november naar Nederland komt. Lucy Moore is teamleider en medeoprichter van Messy Church, het concept waarop Kliederkerk is geïnspireerd. Zij zal onder anderen als hoofdspreker aanwezig zijn op het Landelijk Missionair Festival. Tevens verzorgt zij een aantal workshops, samen met Kliederkerk Nederland en de afdeling Missionair Werk & Kerkgroei van de Protestantse Kerk.
Afgelopen mei zijn we bij Lucy Moore op bezoek gegaan om eens beter kennis te maken. Een waardevolle ontmoeting die wederzijds voor veel verdieping heeft gezorgd.

Na de opbouwfase van Kliederkerk Nederland in het afgelopen jaar, kijken we ernaar uit om komende tijd nog meer bekendheid te creëren en Kliederkerk Nederland inhoudelijk verder te verdiepen en versterken. In deze weblog zullen we stilstaan bij thema's als:

• Waarom de naam ‘Kliederkerk’?
  • Kliederkerk is toch voor kinderen en ouders? Waarom heeft Kliederkerk als waarde ‘Alle leeftijden’?
  • Hoe verhoudt Kliederkerk zich tot Messy Church?

Daarnaast zijn we als Kliederkerk aanwezig bij de Reveilweken van Near East Ministry (NEM) en het Bijbelfestival van het Nederlandse Bijbelgenootschap. Tevens hopen we in het najaar weer diverse plaatselijke gemeentes te enthousiasmeren, informeren en begeleiden. Wie weet komen we ook bij jou?

Genoeg om naar uit te kijken. Voor nu een mooie zomer toegewenst!

Hartelijke groet,
Martine Versteeg- ter Veen
Projectleider Kliederkerk Nederland

PS. Wegens zwangerschapsverlof zal Martine Versteeg van augustus tot december afwezig zijn. Jonna van den Berge zal haar taken waarnemen.