Wat is Kliederkerk?

Kliederkerk is een missionaire vorm van kerk-zijn waarin jong en oud samen op een creatieve manier de betekenis van Bijbelverhalen ontdekt.

Een doorsnee Kliederkerk duurt ongeveer twee uur en bestaat uit drie onderdelen:

WAAROM KLIEDERKERK?
Al kliederend ontdek je wat geloven in God en het navolgen van Jezus betekent in het alledaagse leven. Door elkaar regelmatig te ontmoeten ontstaat een nieuwe geloofsgemeenschap, passend bij de context waarbinnen de Kliederkerk plaatsvindt.

Mariska Potters, Stafmedewerker Ondersteuning Kerkgenootschap bij het Leger des Heils vertelt waarom zij zo enthousiast is over Kliederkerk. ´Ik ben vooral enthousiast over de vele mogelijkheden die Kliederkerk biedt. Er is geen limiet aan de creatieve vormen die je kunt gebruiken; sporten, knutselen, dansen, zingen, schilderen, timmeren, de lijst is oneindig! Ook kun je zoveel verschillende medewerkers betrekken; een fantasierijke verteller, een hartelijke gastvrouw, een knappe keukenprins, een goede luisteraar... ook deze lijst is bijna oneindig! Enthousiast zijn is een goed begin.´ Kijk hier om zelf aan de slag te gaan met Kliederkerk.

KLIEDERKERK NEDERLAND
Geïnspireerd door Messy Church UK en ondersteund door JOP wil Kliederkerk Nederland plaatselijke initiatiefnemers inspireren en ondersteunen bij het opstarten en versterken van hun eigen Kliederkerk.

DEZE WEBSITE
Op deze website vind je alle informatie om zelf een Kliederkerk te starten. Onze Pinterestpagina staat boordevol creatieve ideeën voor het programma. Ook hebben we een handleiding gemaakt die je stap voor stap helpt om een Kliederkerk op te zetten. Vraag hem gratis aan. Wil je op de hoogte blijven van de laatste Kliederkerk-ontwikkelingen, like dan onze Facebookpagina.