Meer halen uit jouw Kliederkerk!

Denk je over het starten van een Kliederkerk, maar weet je niet zo goed wat er bij komt kijken? Ben jij razend enthousiast over Kliederkerk en zou je meer mensen uit jouw gemeente of omringende kerken warm willen maken?

Staat de eerste Kliederkerk gepland en kun je wel praktische tips en informatie gebruiken? Of ben je al een tijdje bezig, maar loop je tegen inhoudelijke of praktische zaken aan? Dan is een frisse blik en expertise van buitenaf geen overbodige luxe. Deze personen kunnen jouw Kliederkerk op verschillende wijze versterken. Neem gerust contact op voor meer informatie en een offerte op maat.

Specifieke Kliederkerkbijeenkomsten

Martine Versteeg - voormalig projectleider van Kliederkerk Nederland. Meer informatie: http://jeugdwerk.info/martineversteeg/

Mirjam van der Veer - voormalig teamlid bij Kliederkerk Nederland, was onder andere verantwoordelijk voor communicatie. Meer informatie: www.jeugdwerkcoach.nl

Janneke Nijboer - als dominee en pionier betrokken bij Kliederkerk, onder andere in haar ‘eigen’ gemeente in Noordwijk. http://www.bermoogst.nl/supervisie-en-coaching/

1. Info-Workshop: Kennismaking met het concept Kliederkerk (250 incl. BTW)
Doel: Deelnemers maken kennis met de missie en waarden van Kliederkerk
Deelnemers ervaren hoe het is om vanuit creatieve werkvormen Bijbelverhalen te onderzoeken
Duur: 1 -1,5 uur

2. Training: Starters avond (€350 incl BTW)
Doel: Het team die samen een Kliederkerk willen starten helpen met de eerste stappen op weg naar een eigen Kliederkerk. Vragen die worden beantwoord in deze training: Waarom starten wij een Kliederkerk? Welke manier van missionair kerkzijn past bij jouw gemeente? En wat is kenmerkend voor de doelgroep in jouw context.
Duur: 2- 2,5 uur

3. Begeleiding: Opzetten van plaatselijke Kliederkerk (prijs in overleg)
Willen jullie graag een Kliederkerk starten, maar weet je niet waar te beginnen? Soms is het fijn om tijdelijk een professionele jeugdwerker te hebben om het proces op gang te helpen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Til de creativiteit van jouw Kliederkerk naar een hoger plan

Ineke Ruiter - Tekentaaldeskundige

“Creativiteit gebeurt tijdens Kliederkerk onder onze ogen en handen. Het is prachtig om samen te zoeken naar de symboliek die ons verbindt. Tijdens Kliederkerk breng ik creativiteit en het geloof samen door schilderen, tekenen en knutselen. Ik ondersteun jouw Kliederkerk daar graag bij. Als tekentaaldeskundige begeleid ik creatieve processen door open vragen naar een dieper niveau, waardoor verbindingen ontstaan en relaties opgebouwd worden. Zo help ik dat activiteiten meer worden dan knutselen en de uitleg ervan, maar in gesprek komen met jezelf, de ander en God.”

Nieuwsgierig? Kijk eens op www.iktekenervoor.com/kliederkerk voor meer informatie en neem contact op met Ineke voor een training, workshop of het voorbereiden van een Kliederkerk.