Afscheid en weer verder…

Eind september nam ik afscheid als projectleider van Kliederkerk Nederland. Maar Kliederkerk Nederland gaat gewoon door. En hoe!

Tweeëneenhalf jaar geleden gonsde het op de sociale media: Wie gaat het concept ‘Messy Church’ naar Nederland halen? Op diverse plekken bloeiden al Messy Church-initiatieven en algauw kwam er een stroom van vragen naar ondersteuning en begeleiding. JOP (Jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk) pikte dit op en wilde dolgraag dit mooie concept ondersteunen en promoten. En zo ontstond Kliederkerk Nederland en werd JOP ‘the home of Messy Church in the Netherlands’.

Inmiddels zijn er ruim 70 Kliederkerken in Nederland en staat er een gedreven team klaar om hen te ondersteunen. En daar gaat Kliederkerk Nederland onder leiding van Nelleke Plomp gewoon mee verder. Zo zal dit najaar in samenwerking met Messy Church International het digitale magazine van Kliederkerk uitgebracht worden. Een blad met inspirerende artikelen, interessante nieuwtjes en tips en uitgewerkte Kliederkerk-programma’s. Iets moois om naar uit te kijken, dus!

Het is prachtig dat het werk van Kliederkerk Nederland door zal gaan. Over dit project heb ik Gods zegen ervaren en ik wens het team dan ook vooral moed en kracht toe, om deze zegen met open handen te ontvangen en ermee aan de slag te gaan.

Lucy Moore en Martyn Payne (teamleden van Messy Church International) spraken afgelopen jaren steeds weer hun verbazing uit over de uitbundige groei in Nederland. ”This isn’t the work of man, this is His spirit moving. How awesome!“ En dat is een prachtig perspectief voor alle plaatselijke Kliederkerken, maar ook voor Kliederkerk Nederland. Wij zijn geen eigenaren van Kliederkerk. Het is een beweging die in gang is gezet en wij (hier in Nederland en wereldwijd) hoeven slechts mensen mee te nemen in deze beweging van het al spelend en kliederend (opnieuw) ontdekken van Gods Woord. Wat een feest!

Wat was het een eer om in deze beweging te mogen werken. Natuurlijk ga ik in mijn eigen gemeente (NGK Zeist) als vrijwilliger gewoon door met Kliederkerk. En wat werk betreft zullen we zien wat het volgende grote avontuur wordt. In ieder geval ga ik samen met Matthijs Vlaardingenbroek aan de slag om iets moois te ontwikkelen voor kinderwerk in Nederland. We hopen in het voorjaar van 2017 meer te kunnen vertellen. Daarnaast hoop ik mijn droom waar te maken van een pioniersplek rond gezinnen en generaties. De waarden en doelgroep van Kliederkerk laat ik dus niet los. Het belooft (weer) een groot avontuur te worden. Bedankt voor het grote Kliederkerkavontuur van de afgelopen jaren. Ik heb ervan genoten.

Lieve groet,
Martine Versteeg